Urlaub in BaLi.... - Reisverslag uit Bad Liebenstein, Duitsland van Eefke Hendriks - WaarBenJij.nu Urlaub in BaLi.... - Reisverslag uit Bad Liebenstein, Duitsland van Eefke Hendriks - WaarBenJij.nu

Urlaub in BaLi....

Door: Eefke

Blijf op de hoogte en volg Eefke

29 Juni 2007 | Duitsland, Bad Liebenstein

…Alhoewel, de iets minder tropische versie dan! Dit weekend heb ik (gedwongen) in Bad Liebenstein doorgebracht, ik zou namelijk naar Dresden gaan met mijn manager maar die besloot op het laatste moment toch maar niet te gaan waardoor ik dus ook hier moest blijven. Nou, daar had ik dus eigenlijk absoluut geen zin in, maar het is me eigenlijk reuze meegevallen. Wie zegt dat er in Bad Liebenstein niets te doen is….ze hebben hier een disco en dit weekend was het zelfs kermis (een schiettent, carrousel en popcorn)!!!! Het was eigenlijk een relax weekend, maar ik heb ook wel wat actieve dingen ondernomen zoals wandelingen, mountainbike tochten en we zijn zelfs naar Shrek der Dritte geweest! Moet zeggen dat donkey toch wel veel leuker klinkt dan Esel, snap echt niet waarom die Duitsers alles moeten vertalen, wij houden toch ook gewoon in ieder geval de naam in ere….neem nou Spongebob Squarepants die heeft hier Spongebob Schwammkopf!?! Maar we dwalen weer af, mijn weekend….

Zaterdag zijn we fietsen gaan huren!!! Frank had het idee om dat in Bad Salzungen te doen terwijl dat in BaLi ook kan, maar eerst dus naar Bad Salzungen gereden (een auto tripje met Frank altijd groot plezier) en daarna moesten we de fietsen dus in zijn Skoda proppen…..uiteindelijk toch gelukt zodat we zaterdagmiddag heerlijk konden mountainbiken in de bergen en regen. Het culturele verschil in fahrrad fahren bleek trouwens maar weer, ik was duidelijk de snelste en ook een fiets besturen liet bij Frank te wensen over en hij heeft dan ook menig boom of struikje geramd. Nederlanders zijn echt getrainde fietsers!! Het was in ieder geval erg gezellig door de modder en alles…..één met de natuur!! Zondag was het weer gelukkig veel beter en hebben we een tweede tocht gemaakt, richting Slot en Park Altenstein want daar wilde ik PERSE heen! Het park was echt heel mooi! Vanuit daar zijn we doorgefietst naar de legendarische Trusetaler Wasserfal…je hoorde het water amper vallen of stromen, dus waterval….beter een waterstraaltje genoemd! Maar het was de fietstocht waard! ’s Middags was ik uitgenodigd voor een lunch bij dr. Lauterbach, oftewel DE kuurdokter uit Bad Liebenstein (vandaar ook de dr. Lauterbachkliniek). Bij die lunch zou ook een Duitse journaliste aanwezig zijn en konden we een beetje praten over de persreis die ik aan het organiseren ben op mijn werk. Het etentje in een echt Duits huis met een echte Duitse familie was gezellig! In Duitsland is het trouwens gebruikelijk je schoenen uit te doen bij binnenkomst (ben ik eindelijk achter, na iedere keer domweg door te hebben gelopen). Zondag hield ik me echter braaf aan de culturele regels en heb zelfs de welbekende Duitse huisslippertjes aangehad! Wilde er bijna een foto van maken, maar dat zou misschien een beetje vreemd zijn ;-)! Het verbaast me trouwens steeds meer dat mensen er maar gewoon vanuit gaan dat ik Duits spreek…tijdens de lunch sprak ik netjes Duits en alles, maar als ik wat tegen Frank zeg, zeg ik dat in het Engels en dan hebben de Duitsers hier het ‘goede advies’ dat ik Duits moet praten omdat ik het zo leer…..nou daar brak mijn (Nederlandse houten) klomp van! Engels de wereldtaal leren, dat zou een streven zijn voor onze oosterburen! Maar dat heb ik maar netjes voor me gehouden ;-)! En ze hebben natuurlijk ook wel gelijk, ik heb wel het idee dat mijn Duits de afgelopen weken vooruit is gegaan, dus toch wat geleerd!

Verder heb ik de afgelopen twee weekjes vooral gewerkt, naja gewerkt kunnen we het niet meer echt noemen, want ik heb dus echt al mijn projecten al af en ben nu vanalles en nog wat aan het doen. De stage is te slecht voorbereid (mede doordat sommige mensen pas een week van te voren te horen hebben gekregen dat ik kwam) en er zijn teveel problemen in het bedrijf zelf (burn outs, ontslag whatever) waardoor er vervolgens weer problemen in mijn verblijf ontstaan (niemand interesseert het überhaupt wat ik doe, laat staan dat ze opdrachten voor me hebben en communiceren doen ze hier al helemaal niet waardoor ik van alle kanten tegenstrijdige informatie krijg). Ik heb daarom afgelopen weekend ook een goed gesprek gehad met mijn manager en tadaa….ik kom eerder naar huis! Door de situatie hier in combinatie met het werk dat ze me nog te bieden hebben, vind ik het nutteloos om nog eens 10 weken extra te blijven. Eind juli zal ik daarom al vervroegd naar huis keren. Het was echt supergoed om te horen hoe de mensen van Aiesec die ik ontmoet heb en ook vele mensen hier in het bedrijf achter me stonden! Mijn besluit voelt daarom ook echt goed!! Ik vind het jammer dat het zo gelopen is, maar goed, ga volgend jaar gewoon een jaartje naar Amerika haha. Mijn doel is echter wel grotendeels bereikt: heb veel geleerd en zeker ook leuke dingen meegemaakt (vooral met de Aiesec mensen) en de maand die me hier nog te wachten staat gaat ook helemaal leuk worden! Dit weekend krijg ik mijn eerste bezoek in een rij van bezoekjes!!! Ik zie Tim weer en heb ik een paar daagjes vrij van werk…..oftewel Urlaub im BaLi!!!

Liefs eefke

Ps. Ik ben echt TEVEEL cultuur aan het snuiven. Vandaag heb ik het typische Duitse Tafelspitze gegeten, heeeeel slap rundvlees met keiveel vet! Uit pure beleefdheid heb ik het binnenste stukje opgegeten en natuurlijk de aardappeltjes en groenten, maar de rest heb ik laten liggen! De rest van de dag heb ik nog lopen kokhalzen…..culturele overdosis!!!!
Ps2. dit was dan eindelijk eens echt een vrij kort bericht je he (op veler verzoek ;-)!

• 29 Juni 2007 - 19:05

Mama:

Dag Eefke, leuk die Frank dat hij met je gaat fietsen en spreek maar veel Duits dan heb je toch wat geleerd van deze stage.Veel plezier met Tim en tot 12 juli dan komen wij. Misschien kan je dan toch naar de familiedag die is waarschijnlijk 11 aug. groetjes

• 29 Juni 2007 - 19:27

Naomi:

Heeeey,

Dit berichtje komt natuurlijk als 1 grote verassing, aangezien ik nu ook met je aan het msnnen ben haha. Maar je verhaal was weer superleuk om te lezen, vooral het gedeelte over de sandalen. Toch jammer dat er geen foto van bij staat;).
    Nou veel plezier met Tim straks!!

liefs naomi

• 30 Juni 2007 - 08:03

Ellie:

Haaa Eef!

Zie je wel.. je wordt nog een echte Duitser haha! Elke keer verbaas ik me over het grote cultuurschil tussen de landen, dat had ik echt nooit verwacht!
    Ik ben blij dat ik je nog zie voordat mijn reis gaat beginnen! Hopelijk kunnen ze de weken dat je daar nog bent nog een boeiende stage voor je verzinnen.
    Ik wens jou en Tim heel veel plezier samen! Geniet er lekker van!

Liefs xje El

• 30 Juni 2007 - 10:10

Michelle:

Heeeee!

Ben benieuwd hoe het daar is... ik ga het straks dan ook echt ervaren haha! Probeer ook wel een keer die huisslippers! Lijkt in dat opzicht wel een beetje op Zweden. Jammer dat je niet nog iets eerder terug bent... nu moet ik mijn diploma zonder jou in ontvangst nemen maar we leggen HET moment vast met 2 camera's!!! Duss komt helemaal goed zou ik zeggen!

Ook weer typisch dat Frank tijdens het fietsen elk boompje en struikje probeert mee te nemen.. ;) uitslover!

Ohja hebben ze daar ook "normaal" eten?! hihi! Ik lees jou verhalen en dan denk ik van whah...hoeft niet zo nodig..

Veel plezier met Tim!!

Tot over een kleine 2 weekjes! Heb er al heeeeeeeeeeeeeeeeeel veel zin in!!!

XXX Michelle

• 01 Juli 2007 - 17:37

Michelle W:

ik dacht wat lees ik nu? vakantie in BaLi? das toevallig, wie weten komen we elkaar nog tegen ;-) Al is het in 'mijn' Bali wel wat zonniger denk ik zo! Doe Tim de grusse en tot mails
    kus mich

• 02 Juli 2007 - 12:20

Meike:

Hee Eef!

Leuk wat bezoekjes voor je in de planning! En zeker als je menneke langskomt! Geniet ervan in ieder geval. Ik heb dit weekend ook 'cultuur' gesnoven bij de Belgen zoals je weet, was ook leuk maar wel minder sportief dan jouw fietstocht ;). Hopelijk maken ze er daar nog wat van met je stage de laatste weken! Tot snel dan al!!

Liefs Meike

• 02 Juli 2007 - 19:33

Marjolijn:

Hey meis,

Nog maar 4 nachtjes slapen en we zien elkaar al weer. Ik wilde nog even zeggen dat ik er super veel zin in heb. Heel veel plezier met Tim en geniet van jullie tijd samen! Tot snel.

Liefs marjolijn

• 02 Juli 2007 - 19:34

Marjolijn:

Hey meis,

Liefs marjolijn

• 04 Juli 2007 - 18:44

Tim:

Ha mups! Heb echt genoten de afgelopen paar dagen. Jammer dat het zo kort was, maar over 3 weekjes ben ik alweer bij je! Tot snel...!!!

• 04 Juli 2007 - 18:49

• 04 Juli 2007 - 19:02

• 05 Juli 2007 - 06:50

Cyrella:

Heej meis,

Ik had net al een bericht geplaatst, maar ik kreeg een foutmelding (dus misschien worden het er 2). Maar goed, je bent langzaam aan toch een pruus aan het worden (huisslippers, duitse gerechten), en je haalt goed je duits op zo te horen. BaLi in Duitsland ziet er ook heel cultureel verantwoord uit, mooi. Veel plezier met marjo en naomi en tot over een maandje en nog wat.

xxx

• 06 Juli 2007 - 10:11

Myrt:

Hoi eeffie, wat een verhalen zeg!! Wel jammer dat het zo is gelopen met je werk, maar ook gezellig dat je eerder naar huis komt hoor:) Dan gaan we maar weer snel afspreken!!
    Veel plezier nog de laatste maand!!
    Kus myrt

• 06 Juli 2007 - 10:12

Myrt:

Veel plezier nog de laatste maand!!
    Kus myrt